Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

30.10.12

Les deixalleries comarcals recuperen més de 3,6 tones de càpsules de cafè monodosi

  • El Consorci renova el contracte amb Nespresso i Nestlé Dolce Gusto per a la recollida i el tractament d’aquest residu.

  • L’objectiu del sistema és el reciclatge integral tant dels materials que composen les càpsules com dels residus orgànics que contenen.

Més de 585.000 càpsules de cafè monodosi s’han recuperat mitjançant la xarxa de deixalleries comarcals en el primer any d’implantació d’aquesta recollida a la nostra comarca, que concentra el 3,4% dels punts de recollida d’arreu del territori espanyol. El servei de recollida de les càpsules usades de cafè monodosi que es consumeixen en els domicilis ha permès introduir 3,6 tones d’aquest residu en el circuit de reciclatge.

L’acord entre el Consorci i les empreses Nespresso i Nescafé Dolce Gusto suposa una extensió del servei públic de les deixalleries i una millora tant per a la gestió sostenible dels residus, com per a la promoció d’actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors i consumidores. Permet introduir aquest residu en el circuit del reciclatge i obtenir-ne matèries primeres, principalment alumini o plàstic, en funció del tipus de càpsules, i matèria orgànica (el marro del cafè).


El tractament de les càpsules
Les càpsules no són del mateix material i per això segueixen camins diferents. Les de d'alumini van a la planta de Tradebe a Jorba. Aquestes es trituren i a partir d'aquí la separació és senzilla. Passen per un cilindre amb uns petits forats i això permet fer anar per un costat el marro de cafè i per un altre l'alumini. Aquest segon anirà a una planta on es fondrà i després es reutilitzarà.

Les càpsules de plàstic arriben a la planta de l'empresa Burés a Vilablareix. Aquí, les càpsules també s'aixafen i això permet separar fàcilment els materials. El plàstic anirà a una planta especialitzada on serà reciclat.

Per la seva banda, el marro del cafè es barrejarà amb altres residus orgànics per fer-ne compost.Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal