Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

29.11.10

Es celebra una jornada informativa sobre residus municipals al Consorci

Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals
Ampliar en una finestra emergent Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals
Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals
Ampliar en una finestra emergent Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha presentat avui la Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals, trobada organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya que ha comptat amb la presència d’una vintena d’assistents, i que ha tingut com a objectiu donar suport als ens locals en les seves competències en matèria de residus municipals, facilitant-los informació i eines per a l’exercici de les seves funcions.

En la Jornada s’ha informat dels criteris per al retorn del cànon sobre la disposició dels residus municipals per a l’exercici 2011. Aquest cànon és un impost ambiental que grava els residus que es porten a dipòsit o incineradora, i que té per objectiu incentivar la recollida selectiva dels residus, especialment la fracció orgànica (restes de menjar i vegetals de mida petita), en els municipis catalans. També s’ha dedicat un espai de la trobada a explicar les campanyes i les eines de comunicació que l’Agència de Residus posa a disposició dels ens locals per tal de sensibilitzar la població envers la importància de la prevenció i el reciclatge dels residus.

D’altra banda, també s’han tractat quines són les competències dels ens locals per tal de garantir una correcta gestió dels residus de la construcció, posant un especial èmfasi en l’exigència de fiances previstes en la normativa i en la persecució de les activitats il·legals que actuen sense llicència en els municipis. També s’ha explicat quins han estat els criteris del retorn del cànon de residus de la construcció que s’ha dedicat a la promoció de l’ús d’àrids reciclats en el sector de la construcció, la promoció de la I+R+i en aquest sector, així com per donar suport econòmic als particulars que tenen la necessitat de retirar residus d’amiant en petites quantitats.

La gestió dels residus municipals a Catalunya de manera moderna i sostenible és una tasca que porten a terme els ens locals d’acord amb la planificació del Govern, i on la ciutadania té un paper protagonista indispensable. Per això l’Agència de Residus organitza trobades com aquesta de manera anual per recolzar les actuacions en matèria de residus a escala local.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal