Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

27.09.10

El Consorci impulsa el compostatge casolà a la comarca

Compastador domestic
Ampliar en una finestra emergent Compastador domestic
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya i els ajuntaments consorciats, impulsa i promociona el compostatge casolà dels residus orgànics entre els municipis de la comarca que l’any 2006 no superaven els 5.000 habitants. L’objectiu és disminuir els residus dipositats en els contenidors i la separació de la fracció orgànica, que facilita el reciclatge de la resta de fraccions (envasos lleugers, paper/cartró i vidre).

Campins, Cànoves i Samalús, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmany, Fogars de Montclús, Granera, Gualba, Martorelles, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès, són els municipis que han implantat el projecte, amb l’objectiu d’estendre el compostatge casolà entre la població, un sistema que permet autoreciclar la matèria orgànica i la fracció vegetal i produir compost, un adob molt útil per a les plantes, el jardí i l’hort.

El 6,5% de la població d’aquests municipis disposa de compostador

En aquesta nova fase del projecte el Consorci distribuirà 220 compostadors de 310 litres d’ús individual, que se sumen als 600 repartits amb anterioritat. La distribució d’aquest material permetrà que el 6,5% de la població total d’aquests municipis (37.931 habitants) implanti el compostatge casolà, cosa que farà possible que 497 tones de fracció orgànica es gestionin en el punt d’origen a través de l’autocompostatge (202 quilos FORM/hab./any x 3 hab./familia = 606 Kg/any/família x 820 compostadors = 497 tones).

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal