Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

22.09.10

El Consorci posa en marxa la campanya d’ajuda per deixar de fumar entre els seus treballadors

Deixa de fumar
Ampliar en una finestra emergent Deixa de fumar
Deixa de fumar
Ampliar en una finestra emergent Deixa de fumar
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en col·laboració amb MC Mutual, ha posat en marxa entre els seus treballadors la campanya d’ajuda per deixar de fumar.L’objectiu és sensibilitzar i informar sobre els efectes del fum del tabac i els més de quatre mil components que s’hi troben.

A més de sensibilitzar sobre la toxicitat del fum del tabac, amb aquesta acció també es pretén augmentar el coneixement i la utilització dels recursos assistencials existents per deixar de fumar, com són les consultes als centres de salut i a les farmàcies, les unitats de tabaquisme i la línia telefònica d’ajut al fumador de Sanitat Respon (tel. 902 111 444).

Segons dades de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA), es calcula que un 29,4% de la població adulta de Catalunya és fumadora (el 25,5% fumen diàriament, el 3,9% són fumadors ocasionals). Malgrat que el 97,7% de les persones fumadores saben que el tabac és perjudicial, només a un 54,3% els preocupa els efectes del tabac sobre la seva salut i 8 de cada 10 persones que fumen no es plantegen deixar-ho en els propers sis mesos. L’ESCA també ens indica que un 63,1% de la població enquestada afirmava que caldria fer més campanyes per conscienciar la població per deixar de fumar.
Pel que fa a Barcelona, les dades de l’Enquesta de Salut de la ciutat (2006) recollides per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) assenyalen que els ex –fumadors (33%) ja superen els qui es declaren fumadors (27,8%). En dones, el percentatge és equivalent (20,3% de fumadores en front de 20,2% que declaren haver deixat l’hàbit). En les classes més desfavorides hi ha més percentatge de fumadors (en tots dos sexes).

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal