Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

02.02.10

Es celebra una jornada informativa sobre residus municipals al Consorci

Jornada informativa
Ampliar en una finestra emergent Jornada informativa
Jornada informativa
Ampliar en una finestra emergent Jornada informativa
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha presentat avui a la seu de l’ens la Jornada informativa sobre gestió dels residus municipals, trobada organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya que ha comptat amb la presència d’una vintena d’assistents, i que ha tingut com a objectiu donar suport als ens locals en les seves competències en matèria de residus municipals, facilitant-los informació i eines per a l’exercici de les seves funcions.

Un dels temes tractats a la Jornada ha estat informar dels criteris per al retorn del cànon sobre la deposició dels residus municipals per a l’exercici 2010. Aquest cànon és un impost ambiental que grava els residus que es porten a dipòsit o incineradora, i que té per objectiu incentivar la recollida selectiva dels residus, especialment la fracció orgànica (restes de menjar i vegetals de mida petita), en els municipis catalans. També s’ha explicat la situació actual de l’extensió territorial de la recollida separada de la matèria orgànica i el seguiment que farà l’Agència de Residus per garantir el compliment de la planificació que ha fet cada municipi, donat que la normativa preveu el pagament d’un cànon addicional de 10 euros per tona per aquells municipis que no compleixen la planificació aprovada.

Durant la Jornada també s’ha informat als ens locals sobre el conveni marc de residus d’aparells elèctrics i electrònics (televisors, ordinadors, petits electrodomèstics, etc.), per tal d’assegurar la seva recollida i correcte tractament; així com del paper protagonista de les administracions municipals per garantir una correcta gestió dels residus de la construcció, exigint les fiances que la normativa preveu a aquest efecte i perseguint les activitats il·legals que actuen sense llicència en el seu terme municipal.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal