Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

15.07.09

La recollida selectiva de la fracció orgànica augmenta un 12%

Fraccio Organica
Ampliar en una finestra emergent Fraccio Organica
Envasos
Ampliar en una finestra emergent Envasos
Vidre
Ampliar en una finestra emergent Vidre
Paper
Ampliar en una finestra emergent Paper
Les dades del primer semestre de l’any, referents a la recollida selectiva de la matèria orgànica, confirmen el gran creixement que ha registrat aquesta fracció en l’àmbit del Consorci. Així, entre gener i juny de 2009 la matèria orgànica ha registrat un augment del 12% respecte al mateix període de l’any passat (9.433,1), situant-se en les 10.573,3 tones, quantitat que representa prop del 54,3% del total recollit durant l’any 2008 (19.483 tones).

D’aquest període cal destacar també la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica en els municipis de Cànoves i Samalús, Castellcir, Castellterçol, Figaró-Montmay, Sant Quirze Safaja, Tagamanent i Vilanova del Vallès, municipis amb els que ja són 36 els que ofereixen a l’àmbit del Consorci aquest servei (l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Campins, Canovelles, Cardedeu, Fogars de Montclús, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, la Llagosta, Lliçà d’Amunt, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa Maria de Palautordera).

Vuit d’aquests municipis fan la recollida selectiva de la matèria orgànica porta a porta: Castellterçol, Figaró-Montmany, Lliçà de Vall, Martorelles, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana i Tagamanent.

Els municipis que han de desplegar la recollida selectiva de la fracció orgànica són 6: Granera, Gualba, Santa Maria de Martorelles, Vallgorguina, Vallromanes i Vilalba Sasserra. Tots tenen una població inferior als 5.000 habitants i representen l’1,87% de la població total de l’àmbit del Consorci.

Envasos lleugers, vidre i paper-cartró

En conjunt s’han recollit al llarg del primer semestre de l’any més de 10.144 tones, el que representa un creixement del 0,46 respecte al mateix període de l’any passat (10.097 tones).

Per fraccions, la recollida selectiva d’envasos lleugers és la que més ha crescut, registrant un creixement de l’11,3%, el que ha permès recuperar 2.339,10 tones de material. El vidre ha crescut un 4,7% situant-se en les 3.161,30 tones, mentre que el paper i cartró ha registrat una davallada del 6,7% amb 4.643,90 tones, 332 tones menys que l’any passat.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal