Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

05.06.09

Millorar les polítiques mediambientals

President consorci residus vallès oriental
Ampliar en una finestra emergent President consorci residus vallès oriental
Amb la inauguració de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental, instal·lació inaugurada pel president de la Generalitat de Catalunya el passat 18 de maig, la nostra comarca torna a situar-se en una posició capdavantera en la correcta gestió dels residus i esdevé un referent en matèria de gestió de residus orgànics per a la resta de comarques catalanes.

La nostra planta permet al Govern de la Generalitat iniciar el desplegament d’una autèntica xarxa d’infraestructures per millorar les polítiques mediambientals i complir amb la normativa aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya l’any 2008. És el que jo anomeno la Catalunya real, la que porta a la pràctica les planificacions i els projectes que han de permetre millorar el país i que no quedin relegats a bones voluntats com han fet els governs anteriors. I ho fa amb empenta i amb l’objectiu d’evitar situacions límits, recordem que en el cas dels residus els dipòsits controlats tenen una vida útil limitada que està arribant ja a la fase final. Per això la posada en marxa d’aquesta d’instal·lació és per al Consorci un orgull que ens estimula a continuar treballant en favor de la gestió dels residus i de la mancomunitat dels serveis, buscant també la necessària implicació de la ciutadania, peça clau en l’avenç per millorar els serveis de recollides i per consolidar a Catalunya un sistema de gestió de residus sostenible.

L’aposta d’aquest Govern és la prevenció, el reciclatge i la recuperació per aconseguir minimitzar els residus que es destinen als abocadors, a la restauració dels terrenys o a la valorització energètica. Però també la de comptar amb instal·lacions finalistes perquè, com va dir el president Montilla, els dipòsits controlats i els dipòsits de valorització energètica són recursos últims però necessaris, i el nostre país els ha de tenir a punt. I ho estem fent en la línia en què actuen els països europeus més avançats i respectuosos amb el medi ambient, com Suècia i Dinamarca, que incineren en aquests moments fins el 50% dels residus domèstics, transformant els residus en un recurs energètic. Ho fem en la línia que marca la legislació i les recomanacions europees. Ho fem donant valor als residus, transformant els reptes en noves oportunitats i responent amb èxit als interrogants que planteja la gestió dels residus.

Joan Seguer i Tomàs

President del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal