Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

24.03.09

Les deixalleries comarcals recuperen més de 32.000 CD i DVD

Recollida selectiva de CD i DVD
Ampliar en una finestra emergent Recollida selectiva de CD i DVD
El servei de recollida selectiva de CD i DVD impulsat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha permès recollir a les deixalleries comarcals al llarg del primer any de la seva implantació 32.250 CD i DVD que han deixat d’anar al dipòsit controlat.

Amb la recuperació del policarbonat, material que constitueix el 98% de la seva composició, es redueixen les necessitats de matèries primeres i els impactes ambientals de la seva disposició final. El material recuperat s’utilitza per a la fabricació de nous i diferents components per a la indústria de l’automoció (fars, manetes o parafangs...); l’electrònica (carcasses d’impressores o mòbils...), i fins i tot en plàstic, per crear pantalles de l’enllumenat públic.

Recollida i tractament

Primer, els discos es passen per un aparell que impedeix la lectura de les dades personals que contenen. Després s’introdueixen en el contenidor, on s’emmagatzemen fins que aquest està ple i l’empresa basca Cederika, amb seu a Catalunya, inicia el procés de recollida i transport fins a la planta de reciclatge on els suports òptics es trituren i passen per una sèrie de processos químics per eliminar, per un costat, la pintura i, per l’altre, l’alumini que els protegeix davant el lector informàtic. Després s’assequen, es fonen i es fragmenten en trossos de la mida d’una llentia, que ja és la matèria primera necessària per a la fabricació de nous productes.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal