Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

04.11.08

Visita d'obres a la planta de tractament de matèria orgànica

El secretari general del Departament, Eduard Pallejà, la directora de l'ARC, Genoveva Català, el pre
Ampliar en una finestra emergent El secretari general del Departament, Eduard Pallejà, la directora de l'ARC, Genoveva Català, el pre
El secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Eduard Pallejà, i la directora de l’Agència de Residus de Catalunya, Genoveva Català, han visitat les obres de la planta de tractament de matèria orgànica del Vallès Oriental, situada a Granollers. Han acompanyat en aquesta visita el secretari general i la directora el president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, Joan Seguer, l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, així com representants dels diferents municipis de la comarca del Vallès Oriental i de l’empresa adjudicatària de les obres, la unió temporal d’empreses Hera Amasa i Sufi.

Recordem que el centre comarcal de tractament de residus del Vallès Oriental comptarà amb una planta de digestió anaeròbica que permetrà ampliar la capacitat de processament de matèria orgànica, que passarà de 25.000 a 45.000 tones a l’any. Aquesta nova instal·lació, que s'inaugurarà al llarg del 2009, també permetrà millorar el procés de compostatge i tractament de les olors, i obtenir biogàs per producció elèctrica, combustible ecològic que serà utilitzat per a autoconsum. L’excedent s’exportarà a la xarxa elèctrica. Els objectius són maximitzar la producció de biogàs i el compost d'alta qualitat i gestionar i tractar els residus amb la màxima cura envers l'entorn.

El pressupost d’adjudicació de les obres de millora i ampliació de la planta de compostatge de la matèria orgànica de Granollers és de poc més 23 milions d’euros (23.123.419 €), dels quals l’Agència de Residus de Catalunya en finança 11,6 milions i la resta els finança el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, amb els ajuts obtinguts dels Fons de cohesió (12.119.181 euros), Xarxa (988.000 euros), Feder (380.000 euros) i PUOSC (300.000 euros).

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal