Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

18.06.08

El Consorci implanta el compostatge casolà en els municipis d'entre 1.000 i 5.000 habitants

Compostadors
Ampliar en una finestra emergent Compostadors
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, ha iniciat en els municipis d’entre 1.000 i 5.000 habitants una campanya per promocionar el compostatge casolà dels residus orgànics. L’objectiu és disminuir els residus dipositats en els contenidors, la separació de la FORM, que facilita el reciclatge de la resta de fraccions (envasos lleugers, paper/cartró i vidre).

Cànoves i Samalús, Castellterçol, Figaró-Montmany, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina, Vallromanes i Vilanova del Vallès, són els municipis on s’implantarà el projecte per fer arribar a les llars la possibilitat de fer compostatge casolà, un sistema que permet autoreciclar la matèria orgànica i la fracció vegetal i produir compost, un adob molt útil per a les plantes, el jardí i l’hort.

Compostadors i activitats de formació

El Consorci, en col·laboració amb els ajuntaments, repartirà compostadors i organitzarà en els municipis que implantin la campanya, reunions informatives, formatives i de seguiment, per a tots aquells ciutadans interessats en el projecte. Aquestes sessions, impartides per personal de l’Escola de Natura del Corredor, estan dirigides a facilitar la informació i els coneixements necessaris perquè els participants puguin dur a terme el compostatge casolà amb garanties d’èxit.

Una de cada 12 llars ja disposa de compostador

Una de cada 12 llars dels municipis de Campins, Castellcir, Fogars de Montclús, Granera, Gualba, Montseny, Sant Quirze Safaja, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent i Vilalba Sasserra, municipis on es va implantar la primera fase del projecte al llarg del 2007, ja disposen de compostador: 252, 10 dels quals són de 600 litres i d’us col·lectiu, i la resta, 242 i amb una capacitat de 330 litres, d’us individual.

La campanya ha permès que més del 12% de la població d’aquests municipis participi del compostatge casolà, cosa que ha fet possible que 152 tones de fracció orgànica es gestionin a través dels compostadors instal·lats (202 quilos FORM/hab./any x 3 hab./família = 606 Kg/any/família x 252 compostadors = 152,7 tones).

Aquesta xifra podrà créixer fins a les 321,7 tones quan s’incorporin a la campanya els municipis d’entre 1.000 i 5.000 habitants.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal