Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

10.06.08

El Consorci commemora el seu desè aniversari

Desè aniversari 1
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 2
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 3
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 4
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 5
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 6
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 7
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 8
Ampliar en una finestra emergent
Desè aniversari 9
Ampliar en una finestra emergent
El Consorci per a la Gestió dels Residus de Vallès Oriental va celebrar el 2 de juny de 2008 el desè aniversari de la seva constitució en un acte que va servir, al mateix temps, per rendir homenatge de gratitud a tots els ajuntaments, administracions, entitats, col·lectius i persones que han col·laborat durant aquests deu anys en el desenvolupament del Consorci i en la posada en marxa del Pla de gestió de residus municipals.

Durant l’acte, que es va celebrar a la Torre Cellers de Parets del Vallès i que va reunir més de 250 persones, la majoria vinculades al món local, es va parlar dels orígens, dels principals projectes duts a terme en aquesta dècada i dels que vindran.

El president de l’ens i alcalde de Parets del Vallès, Joan Seguer, va valorar positivament el balanç de gestió del Consorci, destacant que a la comarca ja es recull selectivament el 32 % de tots els residus domèstics. Seguer va destacar també el compromís de l’ens per mantenir i millorar aquests resultats, compromís que es tradueix, principalment, en la construcció i posada en marxa de noves infraestructures comarcals, com la planta de tractament de la matèria orgànica, i en el desplegament de serveis de recollides selectives adaptats a les necessitats reals de cadascun dels municipis consorciats.

L’expresident del Consorci, el diputat socialista Jordi Terrades, membre de la comissió del Parlament que la elaborat la nova Llei de residus, va anunciar durant l’acte que al Vallès Oriental caldrà gestionar 100.000 tones anuals de deixalles i que es necessitaran nous dipòsits controlats, dipòsits específics per a residus industrials no perillosos, i instal·lacions que permetin la valorització energètica dels residus amb mètodes moderns i no contaminants que ja s’estan aplicant a tot Europa. Per la seva banda, l’exalcalde de Granollers i també president del Consorci, Josep Pujades, va lloar la feina feta al llarg d’aquests anys al mateix temps que va remarcar la importància de la implicació ciutadana en la gestió dels residus.

L’acte el va tancar el darrer romancer en actiu dels Països Catalans. Jaume Arnella va crear per a l’ocasió un romanç que recull amb anècdotes i humor la història cantada del Consorci per a la gestió dels Residus del Vallès Oriental. Tots els assistents van poder gaudir del seu enginy en els jardins de la Torre de Cellers.

Durant la celebració es va fer entrega d’un regal institucional als 3 presidents que ha tingut l’ens al llarg d’aquests deu anys (Joan Seguer, que ocupa la presidència des del 28 de setembre de 2007, Jordi Terrades, màxim responsable de l’ens durant més de vuit anys, del 2 de juny de 1998 al 28 de setembre de 2007, amb un parèntesi de poc més d’un mes, del 18 de desembre de 2003 al 3 de març de 2004, en el qual va ser substituït per aleshores alcalde de Granollers, Josep Pujades).

La distinció també es va lliurar als representants dels ajuntaments consorciats i institucions que han tingut un paper destacat en la creació i consolidació del Consorci, com han estat el Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Agència de Residus de Catalunya, la Diputació de Barcelona o els Fons de Cohesió.

El guardó consisteix en una peça escultòrica dissenyada per a l’ocasió per l’artesana vallesana Roser Nadal. Feta amb pols de vidre sobrant del poliment i manipulació de planxes, aquesta peça, centrada a potenciar la recuperació i valorització dels residus, és una mostra de com reconduir els materials al seu estat original al mateix temps que conté l’esperit del Consorci i la seva aposta per reduir, recuperar i reaprofitar els materials valoritzables.

Els actes de commemoració dels deu anys de la constitució del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental es van tancar el dia 8 de juny amb una festa popular per als més de 150 treballadors de l’ens i de la seva empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA. Acompanyats de les seves famílies van poder gaudir, en el marc de la masia de Can Coll, a Lliçà de Vall, d’una jornada festiva amenitzada amb jocs tradicionals populars i xaranga, que va culminar amb una arrosada popular i ball. Durant el dinar, el president del Consorci, Joan Seguer, el vicepresident, Ignasi Valls, i la gerent, Carme Clapés, van agrair a tot el personal l’esforç individual i col·lectiu que duen a terme diàriament per mantenir i millorar constantment les instal·lacions de gestió de residus i els serveis de recollida selectiva.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal