Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

23.05.08

Les deixalleries comarcals recuperen en un any més de 67 tones de roba i sabates usades

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, la societat pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental SA, la Fundació Un Sol Món de l'Obra Social de Caixa Catalunya, i l’Arca del Maresme, han signat un contracte d’un any per mantenir, a les 25 deixalleries comarcals, el Programa d’inserció sociolaboral roba amiga implantat a l’abril del 2006, i que ha permès recollir, mitjançant els contenidors específics destinats a la recollida de roba i sabates de segona mà, més de 67 tones d’aquest material al llarg del 2007, un creixement del 40% respecte al 2006, període en el qual es van recollir 48 tones. Durant el primer trimestre del 2008 ja s’han recollit 15 tones.

El programa es basa en la reutilització de roba en bon estat a partit de processos de recollida, recuperació i reciclatge. El residu tèxtil recollit se sotmès a un procés de selecció per recuperar les peces que es troben en bon estat, preparant la roba seleccionada per a la seva reintroducció al mercat a través de botigues de segona mà. Els residus no aptes per al mercat de segona mà es destinen a usos industrials com els draps de cotó i la borra.

Gestionat per l’Arca del Maresme, una de les 35 empreses socials recuperadores de roba a Catalunya que configuren l’Associació Intersectorial de Recuperadors i Empreses Socials de Catalunya (AIRES), el Programa roba amiga, que va néixer l’any 2001 gràcies a l’impuls de la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya, en col·laboració amb Càritas Catalunya i AIRES, pretén l’enfortiment i la sostenibilitat econòmica del sector d’entitats dedicades a la recuperació de roba de segona mà i que alhora es dediquen a la inserció de col·lectius amb dificultats sociolaborals.

Dades del sector

Segons estimacions de la Unió Europea, cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any. Concretament, a Catalunya es generen unes 60.000 tones de residu d’aquest material a l’any, de les quals només entre un 10 i un 20% es recullen i/o reciclen, (unes 10.000 tones). En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Fundació Un Sol Món, amb el Programa roba amiga, participen un any més en la recuperació d’aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal