Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

08.02.08

La generació de residus s’estabilitza a la comarca per tercer any consecutiu

Les darreres dades, corresponents a l’any 2007 indiquen que aquest va ser el tercer any consecutiu en què es va estabilitzar la generació de residus per persona, va augmentar la recollida selectiva i va disminuir la deposició, és a dir, cada vegada són menys els residus que no es valoritzen i que van directament al dipòsit controlat.

La tendència, per tant, és clarament a l’alça. La dada de l’any 2007 indica que la ciutadania ha seleccionat pràcticament un 32% del total dels residus que genera.

La quantitat de residus municipals generats en l’àmbit del Consorci és de 198.940 tones. En aquest sentit, la generació de residus va mantenir una tendència a l’estabilització, amb una ràtio d’1,45 kg/habitant/dia, una vegada més per sota de la mitjana de Catalunya del darrer any que va ser de 1,53 kg per habitant i dia. S’ha de tenir en compte que l’augment de població ha estat del 2% en aquest període.

Pel que fa a la recollida selectiva, l’any 2007 es van separar 64.314 tones, un 16% més que l’any anterior Per fraccions, de matèria orgànica es van recollir un total de16.562 tones, el que representa un creixement del 23% respecte a l’any anterior. Cal destacar que, amb la incorporació el darrer any d’aquest servei en els municipis de l’Ametlla del Vallès, Lliçà d’Amunt i Sant Pere de Vilamajor, el 95% de la població de la comarca ja disposa d’aquest servei. De la resta de residus es van recollir 10.969 tones de paper i cartró, un 20% més que l’any passat; 6.158 tones de vidre, un 18% més; i 4.410 tones d’envasos lleugers, un 35% més.

D’altra banda, es van portar a les 25 deixalleries comarcals un total de 22.571,56 tones de residus. S’han recollit 21.198 tones de residus en grans quantitats (runa, poda, ferralla, voluminosos, etc.) i 1.374 tones més de residus en petites quantitats (ferralla electrònica, vidre especial, neveres, bateries, olis vegeta si minerals, etc.). El nombre d’usuaris d’aquestes instal·lacions ha augmentat un 9% fins arribar als 193.137.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal