Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

25.01.08

El Consorci implanta la recollida selectiva de CD i DVD a les 25 deixalleries comarcals

El nou servei de recollida selectiva de CD i DVD impulsat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental té com a objectius reduir, d’una banda, les necessitats de matèries primeres i, de l’altra, els impactes ambientals derivats de la seva disposició final.

Primer, els discos es passen per un aparell que impedeix la lectura de les dades personals que contenen. Després s’introdueixen en el contenidor, on s’emmagatzemen fins que aquest està ple i l’empresa basca Cederika, amb seu a Catalunya, inicia el procés de recollida i tractament per transformar el policarbonat amb que es fabriquen, i que constitueix el 98% de la seva composició en diferents components per a la indústria de l’automoció (fars, manetes o parafangs...); l’electrònica (carcasses d’impressores o mòbils...), i fins i tot en plàstic, per crear pantalles de l’enllumenat públic.

Tractament

Els suports òptics quan arriben a la planta de reciclatge són objecte de diferents processos. Primer es trituren. Després, passen per una sèrie de processos químics per eliminar, per un costat, la pintura i, per l’altre, l’alumini que els protegeix davant el lector informàtic. Després, s’assequen, es fonen i es fragmenten en trossos de la mida d’una llentia, que ja és la matèria primera necessària per a la fabricació de nous productes.

El mercat

Només a Espanya es fabriquen 570 milions de discos compactes, dels quals la meitat són gravables, però són molts més els que s’importen. A tot el món se’n produeixen cada any 36.000 milions d’unitats.

L’any passat a tot Espanya se’n van recollir dos milions d’unitats, que es van transformar en 30 tones de material.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal