Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

03.08.07

Les deixalleries comarcals gestionen més de 2.200 tones de fusta

2.201 tones de fusta han gestionat les 25 deixalleries comarcals al llarg del primer semestre de l’any, xifra que representa un increment del 20,2% respecte al mateix període de l’any anterior (1.830 tones), i el 19% del total de materials gestionats en aquestes instal·lacions (11.500 tones).

La fusta, una vegada desballestada pel personal de les deixalleries, que extreuen els impropis que pugui contenir-ne (ferralla, vidre...), es porta a les plantes de reciclatge, on passa per un procés de triatge en el qual se separa el conglomerat de la fusta massissa.

Un cop es tenen aquestes dues fraccions es trituren. El conglomerat triturat es destina a valorització energètica, mitjançant la combustió en calderes preparades per aquest tipus de combustible, obtenint-ne energia que servirà, per exemple, per a escalfar l’aigua. El conglomerat que no conté metalls es transforma en serradures per a usos ramaders, i de la fusta massissa, una vegada triturada i premsada, es fa “pellet”, combustible granulat d’alt poder calorífic.

A la deixalleria es poden portar tots els residus per als quals no hi ha un contenidor específic al carrer o un sistema de recollida selectiva porta a porta:

Roba, fàrmacs, piles, fluorescents, oli de cuina, bombetes usades, restes de pintura i dissolvents, envasos de laca, d’espuma d’afaitar, desodorants, productes de neteja, llaunes, ceràmiques, estris de cuina vells, miralls i vidres de finestres, poliestirè, encenedors, taps de suro i alumini, bolígrafs usats i llapis, pneumàtics, bateries, mobles i electrodomèstics vells...

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal