Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

14.10.14

Experts internacionals en valorització energètica de residus es donen cita a Recuwatt

El Congrés RECUWATT (Reciclatge i Energia) (www.recuwatt.com) sobre valorització energètica de residus té tot a punt per iniciar la 3a edició, que tindrà lloc a l’Auditori del TecnoCampus de Mataró el 16 i 17 d’octubre. En aquesta ocasió RECUWATT fa una aposta clara per la internacionalització amb la presència d’experts de països com Argentina, Brasil, Àustria, Gran Bretanya, Mèxic o Kuwait.

La cita es consolida, així, com la trobada professional més important del sud d’Europa en valorització energètica de residus. El Congrés va dirigit a tots els professionals amb responsabilitats en la gestió de residus, tant del sector públic com privat.

El Congrés, organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, estarà dividit en sis blocs: un primer on es debatran els reptes actuals i els horitzons de futur del sector; el Forum Contract (bloc que posa en contacte responsables de projectes internacionals a implantar amb empreses del sector); el bloc Sector i empresa, que mostra la visió del sector des del punt de vista dels principals patrocinadors; el bloc Economia circular i residus; una Taula rodona d’administracions i per últim el bloc Residus i societat, que mostra la visió internacional de la relació entre grans ciutats i la gestió de residus.

Entre els ponents destaca la intervenció en el Forum Contract de Manal Al-Duwaisan, enginyera civil gestora de projectes de Kuwait, país que està construint la seva primera planta d’energia renovable per fer front a l’alta generació de residus per càpita i el limitat espai als abocadors.

Altres ponents destacats són Andrew Richmond, director de la Política i estratègia per Energia i residus a l’Autoritat de Londres, que presentarà l’estratègia de gestió de residus municipals d’aquesta ciutat i la seva experiència en reducció de les emissions de gasos causants de l’efecte hivernacle; i Rodrigo Atilano, director general de Serveis Urbans en la Secretaria d’Obres i Serveis de la Ciutat de Mèxic, que parlarà de les dificultats de Ciutat de Mèxic per gestionar les 12.753 tones de residus que genera diàriament una concentració urbana metropolitana de més de 23 milions d’habitants.

RECUWATT acull un seminari amb la Universitat de Columbia
Com a novetat per a aquesta edició, del 13 al 15 d’octubre, es farà un seminari/workshop internacional titulat “Advancing Sustainable Waste Management Worldwide. The Case of Catalonia/Maresme”, organitzat en col·laboració amb l’Earth Engineering Center (EEC) of the Columbia University i el WTERT (Waste-to-Energy Research and Technology Council)‑Greece/SYNERGIA. El seminari se centra en les tecnologies d’avantguarda per a la gestió sostenible de residus i la seva aplicació potencial i i nclou visites tècniques a instal·lacions de tractament mecànic-biològic i valorització energètica d’última generació.

Font: RECUWATT

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal