Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

29.09.14

Arrenca ConamaChef, concurs que uneix gastronomia i ecologia

La dotzena edició del Congrés Nacional del Medi Ambient (CONAMA 2014), que se celebrarà del 24 al 27 de novembre a Madrid, ha llançat aquesta setmana un concurs que busca vincular l'ecologia i la gastronomia.

Cada dia és més necessari prendre consciència de la despesa en recursos, petjada de carboni o generació de residus relacionats amb l'alimentació. Amb el nom de ConamaChef, aquest concurs anima els internautes a presentar les seves receptes amb component ambiental.

Aquesta iniciativa busca apropar les temàtiques ambientals al major nombre possible de ciutadans a través de les xarxes socials. Són molts els arguments ecològics que es poden aplicar a la gastronomia, des de l'origen i composició de les matèries primeres, la seva adquisició i transport, l'envasat, el procés de cuinat o la presentació. En ConamaChef es podrà participar amb tot tipus d'ingredients (vegetals, animals, minerals, ... cultivats i recol·lectats, ...) i amb qualsevol tipus de plat (esmorzar, aperitiu, tapes, còctels, begudes, sucs, primers, segons , postres, ...).

La participació es realitzarà a través de la pàgina de Facebook del grup de treball de Xarxes Socials de CONAMA (aquí) i els propis internautes triaran aquelles receptes que han de passar a la següent fase (hauran de tenir un mínim de 30 'm'agrada'). Les receptes han d'incloure com a mínim un text descriptiu en el qual s'indicaran els ingredients, forma de preparació, l'argument ambiental de la creació i una imatge. Aquells que desitgin utilitzar el format de vídeo també podran fer-ho. Totes les receptes amb més de 30 'm'agrada' passaran al bloc de Conama on el jurat valorarà quines són les tres guanyadores.

Totes les receptes seleccionades seran incloses en un llibre digital de receptes de Conama 2014 que estarà a disposició pública a la web del congrés. Els tres guanyadors rebran a més un lot d'aliments donats per diferents entitats que comparteixen l'esperit d'aquest concurs.
El termini per presentar receptes a ConamaChef serà del 22 de setembre al 9 de novembre de 2014. Els guanyadors es donaran a conèixer durant el Congrés en un acte de lliurament de premis.

Cal destacar que la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i Medi Ambient DiBa participen en el grup de treball de CONAMA2014 que impulsa aquesta campanya.

Font: cresidusvo.cat

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal