Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

31.07.14

Congrés RECUWATT 2014

Recuwatt 2014
Ampliar en una finestra emergent Recuwatt 2014
El Congrés celebrarà la seva 3a edició el 16-17 d’octubre de 2014 al Tecnocampus de Mataró.

El Congrés RECUWATT (www.recuwatt.com),trobada professional de referència al sud d’Europa sobre valorització energètica de residus, tindrà lloc els propers 16 i 17 d’octubre de 2014, mantenint la seva freqüència biennal. El lloc de celebració tornarà a ser l’Auditori del Tecnocampus de la ciutat de Mataró.

Com en edicions anteriors, el Congrés, impulsat pel el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme juntament amb l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat de Catalunya, pretén recollir els aspectes de major interès actual en el sector, amb un abast tant nacional com internacional. Així es confirma amb la presència prevista de prestigiosos ponents de referència procedents de diferents punts de la geografia mundial.

Així mateix, gràcies a la col·laboració amb diferents entitats acadèmiques i del món científic (Academic Partners) es visualitzarà la relació amb el món de la investigació. Des del comitè organitzador també es pretén en aquesta edició donar més rellevància a les oportunitats de negoci i networking, així com a la internacionalització de l’esdeveniment, amb especial atenció als països d’Amèrica Llatina.

La conferència plenària es centrarà en l’actitud personal per afrontar els moments i situacions difícils, com el que viu el sector de la generació d’energia a partir de residus.

Com a novetat per a aquesta edició s’ha organitzat un seminari/workshop internacional titulat “Advancing Sustainable Waste Management Worldwide. The Case of Catalonia/Maresme”, centrat en les tecnologies d’avantguarda per a la gestió sostenible de residus i la seva potencial aplicació. El seminari tindrà lloc a Mataró els dies previs al Congrés, del 13 al 15 d’octubre, i inclourà visites tècniques a instal·lacions de tractament mecànic-biològic i valorització energètica d’última generació.

La valorització energètica de residus constitueix una via de gestió complementària a la del reciclatge material previ i ha de ser prioritària a qualsevol activitat d’eliminació a través d’abocador, tal com estableix actualment la legislació europea i espanyola, i com s’evidencia de cara al compliment dels ambiciosos objectius de la UE plantejats per la Comissió per al 2030. Així es constata a través de les més de 400 instal·lacions en funcionament actualment a la UE.

Font: cresidusvo.cat

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal