Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

04.07.14

El Consorci inicia la campanya Cada cosa al seu lloc

El Consorci inicia la campanya Cada cosa al seu lloc
Ampliar en una finestra emergent El Consorci inicia la campanya Cada cosa al seu lloc
Un equip integrat per 14 informadors recorre, des del passat 25 de juny i fins el proper 20 de juliol, diferents municipis de la comarca realitzant visites als grans productors de residus (bars, restaurants, comerços...) amb l’objectiu principal d’impulsar i millorar les recollides actuals dels envasos lleugers, el vidre, el paper i cartró, la matèria orgànica, i també fomentar l’ús de les deixalleries.

Recordem que tot i que a la nostra comarca es recull selectivament els 36% dels residus que generem, encara queden molts residus que no es trient i conseqüentment es dipositen directament a la fracció resta, com evidencien les caracteritzacions d’aquesta fracció realitzades a les nostres instal·lacions que confirmen que de promig hi ha un percentatge d’un 60% de matèria orgànica, un 18% d’envasos lleugers, un 4,3% de paper i cartró i un 2,8% de vidre en la fracció resta.

Així doncs, es tracta de donar a conèixer i de recordar als grans productors de residus, quin és el model de gestió que es proposa per als residus al seu municipi, acompanyant-ho de consignes i consells molt clars que indiquin de quina manera s’han de tractar els residus. L’objectiu és promoure un canvi d’hàbits, per això és important que es vagin recordant els missatges que tal d’aconseguir una major participació ciutadana.

El projecte, engegat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, s’emmarca dins els convenis amb els sistemes i integrats de gestió de residus Ecoembes i Ecovidrio.

Dades 2013

La quantitat de residus municipals generats el 2013 va ser de 169.512 tones, un 1,8% menys que l’any anterior (172.674 tones). En aquest sentit, la generació de residus domèstics per càpita ha baixat un 1,7% i s’ha situat en 1,16 kg/habitant/dia, una vegada més per sota de la mitjana de Catalunya del darrer any que va ser de 1,35 kg per habitant i dia. La dada de l’any 2013 indica que la ciutadania ha seleccionat un 36% del total dels residus que genera.

D’entre les diverses fraccions de residus municipals, la fracció orgànica és la que la ciutadania va separar més: se’n van recollir 21.105 tones. De la resta de residus es van gestionar 5.563 tones de paper-cartró, 6.066 tones de vidre i 5.612 tones d’envasos lleugers. D’altra banda, es van portar a les deixalleries un total de 21.974 tones de residus. Durant el 2013 el nombre d’usuaris d’aquestes instal·lacions ha baixat un 5,4% fins arribar als 241.496 usuaris.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal