Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

12.06.14

Foment del reciclatge del vidre a Montmeló durant el Gran Premi de Moto GP

Foment del reciclatge del vidre a Montmeló durant el Gran Premi de Moto GP
Ampliar en una finestra emergent Foment del reciclatge del vidre a Montmeló durant el Gran Premi de Moto GP
Ecovidrio, en col·laboració amb el Consorci i l’ajuntament de Montmeló, portaran a terme una campanya de conscienciació dirigida al públic assistent al Gran Premi i als establiments de la zona centre de Montmeló.

Coincidint amb el Gran Premi de Moto GP que es celebra al Circuit de Barcelona-Catalunya del 13 al 15 de juny, el Consorci, l’ajuntament de Montmeló i Ecovidrio, l’associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre arreu d’Espanya, duran a terme una nova campanya d’informació i de conscienciació amb l’objectiu de potenciar la participació i implicació de la ciutadania en la recollida dels envasos de vidre i millorar la qualitat del vidre recollir selectivament.

Sota el lema “En aquest Gran Premi, tu també hi guanyes” es realitzaran diverses accions al municipi adreçades a la població i als establiments d’alimentació i restauració. Ecovidrio disposarà d’un estand ubicat al camí d’accés al circuit, en el que un equip d’informadors ambientals oferirà als visitants informació sobre el reciclatge del vidre i dinamitzarà activitats lúdiques i concursos per a tots els públics (podran aconseguir, entre d’altres premis, dos abonaments de temporada del Circuit de Barcelona-Catalunya en localitats de Tribuna).

L’encarregat de donar la benvinguda al punt informatiu serà Mr. Iglú, el simpàtic personatge d’Ecovidrio que només s’alimenta d’envasos de vidre, i que ja es va presentar a la nostra comarca el passat dia 12 de maig amb motiu de l’inici de la campanya educativa, ‘Dóna menjar a Mr. Iglú’.

D’altra banda, els informadors visitaran una cinquantena de bars i restaurants per convidar els seus propietaris a adherir-se a la campanya de conscienciació i dotar-los d’elements informatius i útils per realitzar la recollida selectiva dels envasos de vidre.

A més a més, durant la celebració del Gran Premi de Catalunya de Moto GP s’aplicaran vinils decoratius als contenidors de recollida del vidre situats a la zona del circuit i al centre de Montmeló amb la imatge de la campanya, en la que apareix Mr. Iglú amb casc de moto.

Dades 2013
Durant el 2013 la recollida de vidre en àrees d’aportació i porta a porta ha estat de 6.066 tones, dada que es tradueix en una mitjana de 15 kg/hab/any (12 kg/hab/any a Montmeló – amb creixement del 12,1% respecte al 2012). L’àmbit del Consorci compta amb 1.699 contenidors per a la recollida selectiva dels envasos de vidre, 32 dels quals estan situats a Montmeló.

Beneficis ambiental del reciclatge dels envasos de vidre

El vidre és reciclable al 100%, fet que fa possible que cada ampolla que es diposita al contenidor pugui tornar a ser una nova ampolla, i ho pot tornar a ser durant molts cicles tancats de consum-reciclatge-envasat-consum-reciclatge-envasat. Tot això, conservant les seves qualitats inicials.

Alguns exemples dels beneficis ambientals del reciclatge dels envasos de vidre:

- Una ampolla de vidre es pot reutilitzar entre 40 i 60 vegades amb una despesa energètica del 5% de la que significaria el seu reciclatge.
- Reciclant una ampolla de vidre estalviem l’energia que consumeix una bombeta de baix consum encesa durant tot un dia.
- Reciclant 3 ampolles de vidre estalviem un quilogram de matèries primeres i reduïm un quilo la fracció resta.
- Reciclant 8 ampolles de vidre reduïm un quilogram les emissions de CO2 a l’atmosfera.Font: cresidusvo.cat

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal