Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

12.05.14

Mr. Iglú visita el Vallès Oriental per ensenyar als més petits el valor del reciclatge dels envasos

Mr. Iglú visita el Vallès Oriental per ensenyar als més petits el valor del reciclatge dels envasos
Ampliar en una finestra emergent Mr. Iglú visita el Vallès Oriental per ensenyar als més petits el valor del reciclatge dels envasos
· Prop de 5.000 alumnes d’entre 9 i 11 anys es beneficiaran d’aquesta iniciativa impulsada per Ecovidrio en col·laboració amb el Consorci i els Centres de Recursos Pedagògics del Vallès Oriental.

· L’exposició dels continguts es desenvoluparà de forma lúdica amb el suport d’un simpàtic personatge anomenat Mr. Iglú, que també disposa d’una aplicació mòbil i una pàgina web: www.mriglu.cat.

Entre els mesos de maig a desembre el Consorci, els Centres de Recursos Pedagògics i Ecovidrio, l’associació sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre arreu d’Espanya, duran a terme una nova campanya educativa, que sota el lema ‘Dóna menjar a Mr. Iglú’, recorrerà tots els municipis i més de 100 centres escolars.

Així, per mitjà d’aquesta iniciativa guiada pel divertit personatge Mr. Iglú, prop de 5.000 escolars de 3r, 4t i 5è de primària coneixeran tots els aspectes relacionats amb el reciclatge dels envasos de vidre.
Els més de 150 tallers que es preveu impartir durant el desenvolupament de la campanya tenen com a fita principal motivar als escolars perquè desenvolupin hàbits positius en relació al reciclatge d’envasos de vidre i que puguin transmetre els beneficis socials i ambientals que se’n deriven.

La presentació dels continguts es realitza a l’aula mitjançant una metodologia de caire lúdic i educatiu, amb el suport del personatge Mr. Iglú, que ajuda a entendre de forma amena i divertida la importància del reciclatge dels envasos de vidre. Amb aquest personatge també podran jugar fora de l’escola, a través d’una aplicació per a mòbils i d’una pàgina web: www.mriglu.cat.

Els Centres de Recursos Pedagògics facilitaran la informació més específica sobre l’activitat a les escoles. També donaran indicacions per formalitzar les inscripcions a la campanya.

App pionera
Les noves tecnologies són part important d’aquesta activitat, que es reforça amb l’app ‘Dóna menjar a Mr. Iglú”. Una aplicació mòbil pionera en el sector del reciclatge creada per complementar i reforçar els coneixements adquirits en els tallers educatius (està disponible per a tots els usuaris d’Android i d’iOS).

L’aplicació ha estat dissenyada perquè els més petits aprenguin la importància de reciclar els envasos de vidre mentre es diverteixen jugant i interactuant amb el simpàtic personatge de Mr. Iglú, a qui poden donar menjar (només ampolles, flascons i pots de vidre), personalitzar i netejar. A més, gràcies a la integració de la realitat augmentada, Mr. Iglú també agraeix el gest dels usuaris que dipositen els envasos de vidre al contenidor per reciclar-los.

Dades 2013
Durant el 2013 la recollida de vidre en àrees d’aportació i porta a porta ha estat de 6.066 tones, dada que es tradueix en una mitjana de 15 kg/hab/any. L’àmbit del Consorci compta amb 1.699 contenidors per a la recollida selectiva dels envasos de vidre (el rati és d’1 contenidors per cada 235 habitants).

Presència a la Fira de l’Ascensió
L’estand del Consorci a la Fira de l’Ascensió de Granollers (del 29 de maig a l’1 de juny) dedicarà una part del seu espai a fomentar la recollida selectiva dels envasos de vidre i ho farà acollint la mascota Mr. Iglú: a escala real ensenyarà, mitjançant un joc senzill, de què s’ha d’alimentar.


Beneficis ambiental del reciclatge dels envasos de vidre

El vidre és reciclable al 100%, fet que fa possible que cada ampolla que es diposita al contenidor pugui tornar a ser una nova ampolla, i ho pot tornar a ser durant molts cicles tancats de consum-reciclatge-envasat-consum-reciclatge-envasat. Tot això, conservant les seves qualitats inicials.

Alguns exemples dels beneficis ambientals del reciclatge dels envasos de vidre:

- Una ampolla de vidre es pot reutilitzar entre 40 i 60 vegades amb una despesa energètica del 5% de la que significaria el seu reciclatge.
- Reciclant una ampolla de vidre estalviem l’energia que consumeix una bombeta de baix consum encesa durant tot un dia.
- Reciclant 3 ampolles de vidre estalviem un quilogram de matèries primeres i reduïm un quilo la fracció resta.
- Reciclant 8 ampolles de vidre reduïm un quilogram les emissions de CO2 a l’atmosfera.Font: Elpais.es

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal