Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

21.11.13

Les deixalleries comarcals recuperen més d’11 tones de càpsules monodosi de begudes

El Consorci renova el contracte amb Nespresso i Nestlé Dolce Gusto per a la recollida i el tractament d’aquest residu.

L’objectiu del sistema és el reciclatge integral tant dels materials que composen les càpsules com dels residus orgànics que contenen.

Més de 783.000 càpsules monodosi de begudes com les de cafè o infusions s’han recuperat de gener a octubre de 2013 mitjançant la xarxa de deixalleries comarcals. Aquest servei, implantat l’any 2011, ha permès introduir aquest any més d’11 tones d’aquest residu en el circuit de reciclatge i prop de 22 tones des de la seva implantació.

 

Càpsules alumini

Càpsules plàstic

Any

Unitats

Tones

Unitats

Tones

2011

29.740

0,32

3.260

0,06

2012

431.800

4,75

247.400

4,95

2013

447.720

4,92

336.000

6,72

Total

909.260

9,99

586.660

11,73El servei es presta a les 25 deixalleries comarcals situades als municipis de: l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, Castellterçol, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers, la Llagosta, Lliçà d’Amunt, Lliça de Vall, Llinars del Vallès, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana i Santa María de Palautordera.. També es pot trobar a la deixalleria mòbil, que presta servei als municipis de: Caldes de Montbui, Castellcir, les Franqueses del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Vallromanes i Vallgorguina.
Aquestes instal·lacions disposarem de 2 contenidors de 120 litres específics i diferenciats: un per a les càpsules de plàstic i un altre per a les d’alumini.

La renovació cel contracte entre el Consorci i les empreses Nespresso i Nescafé Dolce Gusto suposa una extensió del servei públic de les deixalleries i una millora tant per a la gestió sostenible dels residus com per a la promoció d’actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors i consumidores. Permet introduir aquest residu en el circuit del reciclatge i obtenir-ne matèries primeres, principalment alumini o plàstic, en funció del tipus de càpsules, i matèria orgànica (el marro del cafè).

El tractament de les càpsules
Les càpsules no són del mateix material i per això segueixen camins diferents. Les de d'alumini van a la planta de Tradebe a Jorba. Aquestes es trituren i a partir d'aquí la separació és senzilla. Passen per un cilindre amb uns petits forats i això permet fer anar per un costat el marro de cafè i per un altre l'alumini. Aquest segon anirà a una planta on es fondrà i després es reutilitzarà.
Les càpsules de plàstic arriben a la planta de l'empresa Burés a Vilablareix. Aquí, les càpsules també s'aixafen i això permet separar fàcilment els materials. El plàstic anirà a una planta especialitzada on serà reciclat.
Per la seva banda, el marro del cafè es barrejarà amb altres residus orgànics per fer-ne compost.

Font: cresidusvo.cat

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal