Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

01.08.14

Més de 28 tones de càpsules monodosi de begudes s’han recuperat a les deixalleries comarcals

Més de 28 tones de càpsules monodosi de begudes s’han recuperat a les deixalleries comarcals
Ampliar en una finestra emergent Més de 28 tones de càpsules monodosi de begudes s’han recuperat a les deixalleries comarcals
El sistema permet el reciclatge integral tant dels materials que composen les càpsules com dels residus orgànics que contenen.

Prop de sis tones de càpsules monodosi de begudes com les de cafè o infusions s’han recuperat de gener a juny de 2014 mitjançant la xarxa de deixalleries comarcals. Des de la seva implantació, l’any 2011 ja són més de 28 tones d’aquest residus les que s’han introduït en el circuit de reciclatge.

 

Càpsules alumini

Càpsules plàstic

Any

Tones

Tones

2011 (abril-desembre)

0,32

0,06

2012

4,75

4,95

2013

5,53

7,42

Total

10,6

12,43

Total acumulat

23El servei es presta a les 25 deixalleries comarcals i a la mòbil, en col·laboració amb les empreses Nespresso i Dolce Gusto. Les instal·lacions disposen de 2 contenidors de 120 litres específics i diferenciats: un per a les càpsules de plàstic i un altre per a les d’alumini.

El tractament de les càpsules
Les càpsules no són del mateix material i per això segueixen camins diferents. Les de d'alumini van a la planta de Tradebe a Jorba. Aquestes es trituren i a partir d'aquí la separació és senzilla. Passen per un cilindre amb uns petits forats i això permet fer anar per un costat el marro de cafè i per un altre l'alumini. Aquest segon anirà a una planta on es fondrà i després es reutilitzarà. Les càpsules de plàstic arriben a la planta de l'empresa Burés a Vilablareix. Aquí, les càpsules també s'aixafen i això permet separar fàcilment els materials. El plàstic anirà a una planta especialitzada on serà reciclat.
Per la seva banda, el marro del cafè es barrejarà amb altres residus orgànics per fer-ne compost.

Font: cresidusvo.cat

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal