Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

14.09.15

La colla dels Blancs guanya el concurs “Recicla en blau, recicla en blanc”

oncovalles
Ampliar en una finestra emergent
- El premi, 1.200 €, es destinarà a Oncovallès

Aquesta tarda s’ha donat a conèixer la colla guanyadora de la campanya “Recicla en blau, recicla en blanc” promoguda per Ecovidrio, el Consorci de Residus del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers entre els dies 17 d’agost i 12 de setembre.

Per espai de quatre setmanes, que han inclòs els nou dies de Festa Major, els ciutadans de Granollers han reciclat, en el marc d’aquesta campanya, més de 16 tones d’envasos de vidre (16.250 kg), que han dipositat en algun dels 20 iglús (10 de color blanc i 10 de color blau) distribuïts pel centre de la ciutat. El joc ha consistit a veure quin dels dos colors acumulava més vidre. La colla guanyadora ha resultat ser la blanca (8.500 kg), que ha rebut un premi de 1.200 €, aportat per Ecovidrio, que es destinaran a Oncovallès, Fundació d’Ajuda Oncològica.

És la primera vegada que es fa una campanya d’aquestes característiques a Granollers, si bé la valoració positiva que n’han fet els ciutadans i els promotors fan pensar que es podria repetir. La campanya ha inclòs l’organització, per part d’Ecovidrio, d’activitats de conscienciació adreçades, sobretot, als infants, amb jocs com “Què menja Mr. Iglú?”, un joc de l’oca humà o un taller de pintura. L’objectiu és difondre entre els més joves els beneficis del reciclatge dels envasos de vidre perquè n’esdevinguin els principals prescriptors.

Durant la Festa Major també s’ha implementat la recollida selectiva dels envasos de vidre i dels envasos lleugers en les barres dels bars, actuació que ha permès recollir 1,5 tones d’envasos de vidre i prop d’una tona d’envasos lleugers.


Beneficis ambientals del reciclatge dels envasos de vidre
El vidre és reciclable al 100%, fet que fa possible que cada ampolla que es diposita al contenidor pugui tornar a ser una nova ampolla, i ho pot tornar a ser durant molts cicles tancats de consum-reciclatge-envasat-consum-reciclatge-envasat. Tot això, conservant les seves qualitats inicials.
Alguns exemples dels beneficis ambientals del reciclatge dels envasos de vidre:
- Una ampolla de vidre es pot reutilitzar entre 40 i 60 vegades amb una despesa energètica del 5% de la que significaria el seu reciclatge.
- Reciclant una ampolla de vidre estalviem l’energia que consumeix una bombeta de baix consum encesa durant tot un dia.
- Reciclant 3 ampolles de vidre estalviem un quilogram de matèries primeres i reduïm un quilo la fracció resta.
- Reciclant 8 ampolles de vidre reduïm un quilogram les emissions de CO2 a l’atmosfera.


Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal