Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

26.04.16

I Jornada: Minimitzar Residus, Maximitzar Recursos en el Món Local

JORNADA 28-04
Ampliar en una finestra emergent
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya i els sistemes integrats de gestió de residus Ecoembes i Ecovidrio, organitza el proper dia 28 d’abril la I Jornada sobre residus i Món Local.

En la jornada intervindran agents del sector, tant de les administracions locals com autonòmiques, així com d’entitats sense ànim de lucre que treballen en l’àmbit dels residus. Representants de l’Agència de Residus de Catalunya explicaran en el marc de la tecnoeconomia i de la bioeconomia circular, què podem fer amb els residus i quin es el seu cicle. També es parlarà del futur del cànon dels residus municipals.

Els sistemes integrats de gestió de residus d’envasos lleugers, paper i cartró i vidre, Ecoembes i Ecovidrio, ens presentaran les seves línies d’acció i l’evolució de les recollides selectives; coneixerem l'experiència de la recollida selectiva dels municipis de Sant Antoni de Vilamajor, Martorelles i Montmeló; el projecte RNova de la mà dels Centres Especials de Treball que hi participen i aprofundirem en la relació intercomarcal amb el Maresme.

La jornada també tindrà com a referent l’economia circular, orientada a la desmaterialització, per a una menor generació de residus i un ús més eficient dels recursos en el marc de la prevenció de residus, i les línies estratègiques d’acció que recull el Programa general de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya 2013-2020 (PRECAT20): Potenciar els residus com a recursos; reduir la generació de residus, impulsant la prevenció i reutilització; fomentar la preparació per a la reutilització; incrementar la valorització des d’una òptica de l’economia circular i baixa en carboni; i impulsar el sector de residus comarcal com un referent tècnic, econòmic i social.

La inauguració de la sessió anirà a càrrec de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, i el president del Consorci, Joan Daví.


PROGRAMA

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal