Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

14.07.16

Més producció de biogàs a la planta de digestió anaeròbica del Consorci de Residus del Vallès Oriental

planta
Ampliar en una finestra emergent
• Es produeix l’equivalent al consum elèctric de 2.330 habitatges

El Consorci torna a superar els objectius fixats per al primer semestre de l’any 2016 per a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge gràcies a la gestió de més de 24.000 tones de matèria orgànica que han permès la producció energètica de 3.671.468 Kwh, i obtenir uns ingressos per la venda d’energia elèctrica d’uns 400.000€.

El total de la producció d’electricitat equival al consum elèctric durant mig any de 6.464 habitants o l’equivalent al consum elèctric de prop de 2.330 habitatges. Una altra dada positiva és que s’ha estalviat l’emissió a l’atmosfera de 1.413 tones de CO2, i produït més de 1.900 tones de compost que s’han lliurat als ajuntaments i als productors agrícoles de la comarca.

Optimització de la producció de biogàs
En el marc del foment de l’economia circular, de la simbiosi industrial de la comarca del Vallès Oriental, i de la millora continua dels processos productius, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat un conveni per a la realització d’un Doctorat Industrial que està realitzant la Cap de l’Àrea de Tractament, Vanessa Abad, conjuntament amb el departament d’Enginyeria Química de la UAB.

L’element essencial d’aquest procés de doctorat és el projecte d’investigació titulat: Optimització de la producció de biogàs en una instal·lació de tractament de la fracció orgànica de residus municipals: codigestió, balanços de matèria i d’energia (http://goo.gl/Ek0Kcr).

El treball es centra en la millora de la instal·lació de tractament de la fracció orgànica de residus municipals. Concretament l'objectiu final es proposar millores per augmentar la producció de biogàs mitjançant la introducció de nous substrats al procés de digestió anaeròbia (codigestió). Amb el mateix objectiu de millorar l'eficiència de la instal·lació es durà a terme un anàlisis dels fluxos de materials i d'energia per proposar millores en el seu funcionament.


Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal