Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

12.12.16

Més de 2.000 llibres i 114 objectes reutilitzats

sepr 2016
Ampliar en una finestra emergent
2.030 llibres i 114 objectes reutilitzats és el balanç de les campanyes DeixaLlibres i RNova que el Consorci ha impulsat, en les 25 deixalleries comarcal més la mòbil, en el decurs de la Setmana de la Prevenció de Residus que s’ha celebrat del 19 al 27 de novembre arreu d’Europa.

Amb aquests ja són més de 28.000 els exemplars reutilitzats mitjançant aquesta iniciativa des de que es va posar en marxa l’any 2010. Pel que fa als 114 objectes reutilitzats, es comercialitzaran mitjançant els centres especials de treball adherits al programa RNova. Actualment hi ha quatre entitats que hi participen mb 7 punts de venda:
- Fundació Baix Montseny: comercialitzen els productes als mercats ambulants de Sant Celoni (dimecres), Llinars del Vallès (divendres), Santa Maria de Palautordera i Riells i Viabrea (dissabte) i Sant Antoni de Vilamajor (diumenge).
- GRUPDEM: té parada cada quinze dies els divendres al mercat ambulant de Montmeló.
- APADIS: La Botigueta, al passeig Andalusia, del barri Bellavista, és el seu punt de venda.
- Dimas: Recupera bicicletes de les deixalleries que es comercialitzaran en els punts de venda de les altres entitats.

Al Vallès Oriental s’han organitzat 110 actuacions 67 de les quals les ha organitzat el Consorci, el 6% del total de Catalunya (1.103) per fomentar l’ús de menys materials, fet que es tradueix directament en una menor producció de residus i en una major eficiència en l’ús dels recursos: intercanvi de llibres, reutilització d’objectes, tallers sobre el malbaratament alimentari, elaboració de sabó amb oli de cuina usat, etc.

Totes les activitats que s’han organitzat tenen com a objectiu principal conscienciar la ciutadania sobre la importància de generar menys residus i han volgut posar de relleu com els nostres hàbits i costums tenen una clara incidència en la generació de residus.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal