Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

14.01.19

El 100% del compost s’ha destinat a agricultura i jardineria

compost2
Ampliar en una finestra emergent
La planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Centre Comarcal de Tractament de Residus de Granollers, ha produït al llarg del 2018 i a partir de la fracció orgànica recollida selectivament, més de 4.700 tones de compost de classe B, classificació que el fa apte per agricultura i jardineria.

Gràcies als convenis signats amb l’Associació de Joves Agricultors (ASAJA), Unió de Pagesos i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), el 51,75% de la producció, és a dir, 2.455 tones, s’han destinat a l’agricultura del cereal. El 47,8% restant (2.288 tones) s’ha destinat a jardineria.

Recordem que el compost que produïm, va ser un dels més ben valorats entre diferents mostres de diferents plantes de compostatge que es van avaluar en una jornada sobre l'aplicació del compost en agricultura organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d'Agricultura el passat mes de juny al Prat del Llobregat.

El compost com a fertilitzant orgànic també aporta una sèrie de beneficis al sòl i als cultius, com l’increment de la seva capacitat de retenir aigua i nutrients. Aquesta aportació de matèria orgànica millora la fertilitat i l’estructura del sòl, contribuint a la prevenció de l’erosió i la seva degradació i a la mitigació del canvi climàtic. El seu ús pot evitar l’ús d’altres fertilitzants com adobs químics o purins i fems procedents d’explotacions ramaderes.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal