Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

28.02.19

Estudi per millorar la gestió de la fracció vegetal als municipis consorciats

Estudi per millorar la gestió de la fracció vegetal als municipis consorciats
Ampliar en una finestra emergent
Amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva de la fracció vegetal (FV)i formular propostes per a la millora d'aquesta gestió, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, ha encarregat a la consultora ENT environment & management un estudi en el que es durà a terme una diagnosi a nivell municipal de la gestió actual de la FV basada en un anàlisis de la generació i la descripció del sistema de recollida per tots aquells municipis consorciats i formular propostes per a la millora d’aquesta gestió.

Fracció vegetal
La fracció vegetal present al circuit de recollida ha augmentat significativament els darrers anys al Vallès Oriental. Segons les dades recollides per l’Agència de Residus de Catalunya, la quantitat de fracció verda de mida gran i/o llenyosa (poda) recollida selectivament a la nostra comarca ha passat de 1.484 tones l’any 2001 a 4.161 l’any 2017.

L’increment d’aquesta fracció en els circuits de recollida s’ha reflectit també en un augment dels residus vegetals que es recullen amb la fracció resta o conjuntament amb la fracció orgànica, en aquest últim cas, es destina al tractament de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge, que no té capacitat per gestionar la fracció vegetal, que ha de ser separada amb altres impropis, i acaba tenint un cost important de tractament, que si fos separada en origen tindria un cost de tractament molt més baix.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal