Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

27.03.19

Taller de compostatge domèstic: L’orgànica al compostador!

compostatge
Ampliar en una finestra emergent
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en el marc de la campanya Aquí no llencem res! i en col·laboració amb els ajuntament de Campins, Castellcir, Castellterçol, Fogars de Montclús, Gualba, Martorelles, Montseny, Sant Quirze Safaja, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles, Tagamanent, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra, Vilanova del Vallès, i amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i l’Agència de Residus de Catalunya, organitza tallers per fomentar el compostatge domèstic.

En aquests tallers s'explicarà als inscrits, que cal que tinguin jardí o hort, el procés a seguir per fer autocompostatge de manera còmoda i senzilla. Els continguts pràctics durant el taller consistiran en el muntatge d’un compostador, una simulació de la preparació inicial del compostador, la manipulació de les eines bàsiques i la manipulació de mostres de compost.

Aquesta campanya també inclou visites particularitzades als compostaires participants en el projecte, uns tres mesos més tard de la data del taller, per resoldre qualsevol dubte o inconvenient que s’hagin trobat durant les primeres etapes del procés.

Les inscripcions als tallers de compostatge s’han de fer directament als ajuntaments.

Compostatge casolà
El compostatge casolà permet valoritzar la matèria orgànica que generem a casa i obtenir adob a partir d’aquests residus (restes de fruita, restes vegetals del jardí, peix, carn, etc.). Aquest procés redueix i transforma la matèria orgànica fresca i molt fermentable, com són les nostres restes de menjar, en una matèria orgànica més estable en el temps, que no provoca pudors i no atrau insectes.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal