Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

07.04.20

El Consorci intensifica la desinfecció de les illes de contenidors de selectiva

neteja contenidors
Ampliar en una finestra emergent
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha intensificat els treballs de desinfecció de les illes de contenidors de superfície de la via pública del servei comarcal de recollida selectiva (vidre, envasos lleugers i paper-cartró) arran de l’actual crisi sanitària pel coronavirus.

Els treballs, que s'aniran executant durant el mes d'abril, inclouen els serveis de rentat exterior amb producte desinfectant. Per dur a terme la desinfecció, s'utilitza un camió d'hidroneteja amb equips mixtes succionadors-impulsors, amb la dosificació exacta d'aigua clorada. Per tal d'agilitzar aquestes tasques, es preveu que la setmana vinent s'incorpori un segon vehicle d'hidroneteja.

D’aquesta manera es vol evitar que es pugui produir la propagació del Covid-19 pel contacte de les superfícies dels contenidors. Per incrementar aquesta prevenció, es recomana a la ciutadania l’ús de guants per obrir els contenidor i en acabar rentar-se les mans.

Aquesta mesura s’afegeix a les actuacions que s’han posat en marxa des de l’inici de l’estat d’alarma per garantir el funcionament dels serveis de recollida i tractament de residus.

Mentre duri l’estat d’alarma, a més, la xarxa de deixalleries romandrà tancada, per la qual cosa no es pot portar residus a aquestes instal·lacions ni deixar-los al carrer, cal guardar-los a casa fins a l’aixecament de les restriccions.

Recomanacions per facilitar la recollida de residus
Per facilitar la feina dels professionals que treballen als serveis de recollida de residus es recomana:
• No baixar al carrer residus voluminosos (consulteu al vostre ajuntament per aquest servei).
• Les deixalleries, tant les fixes com la mòbil, estan tancades mentre duri l’estat d’alarma.
• No llençar les escombraries a les papereres.
• Dipositar les bosses d’escombraries dins dels contenidors.
• Reforçar el reciclatge i dipositar els residus reciclables dins dels contenidors de recollida selectiva.
• Reduir al màxim la generació de residus.

Consells per al tractament de residus en llars amb persones amb Covid-19
Si es conviu amb una persona amb Covid-19, es recomana seguir aquestes pautes per al tractament de residus:
• A l’habitació on es manté aïllada la persona amb Covid-19 hi ha d’haver un cubell específic, preferiblement amb tapa i pedal d’obertura.
• Cal dipositar en aquest cubell el material d’un sol ús (mascaretes, guants, mocadors), tant el que fa servir la persona malalta com el de les persones que en tenen cura. També s’hi han de dipositar tots els residus que generi la persona malalta.
• Cal fer servir bosses amb tancament hermètic, que s’han de tancar abans de treure-les de l’espai de la persona en aïllament.
• Un cop tancada, la bossa s’ha de col·locar en una segona bossa amb tancament hermètic i s’ha de dipositar al contenidor de resta.
• Està prohibit separar aquests residus de manera selectiva

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal